domenica 24 febbraio 2013

Ricetta: Torta con cacao e arance - { Recipe: orange and cocoa cake }

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Continua la serie di ricettine per le nostre colazioni invernali, durante le quali coccolarsi con un po’ di dolcezza (anche se questa torta non è dolcissima, io non amo le torte dolcissime!) / Another cake for winter breakfast, for cuddling us with a little bit of sweetness (also if this cake isn’t too much sweet, I don’t like too sweetie cakes!) …  For the english version please see below…

Ingredienti:

  • 350 gr farina
  • 50 gr zucchero
  • 250 ml latte
  • 3 arance (succo e scorza grattugiata)
  • 80 ml di olio di semi
  • 1 bustina di lievito  
  • 30 gr cacao amaro
  • 70 gr cacao dolce
  • zucchero a velo (facoltativo)

Procedimento:

  • Accendere il forno in modalità statica a 180 gradi
  • Setacciare la farina con il lievito ed I due tipi di cacao, aggiungere zucchero, ingredienti liquidi ed infine il succo e la buccia delle arance
  • Frullare bene con le fruste elettriche, finchè non risulta un composto liscio, cremoso e mediamente liquido
  • Infornare per 40 minuti
  • Se vi piace spolverate con zucchero a velo

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Ingredients: 

  • 2 1/2 cup flour
  • 1/4 cup sugar
  • 1 cup milk
  • 3 oranges (juice and rind)
  • 80 ml vegetable oil
  • 16 gr yeast
  • less than 1/2 cup not sugared cocoa
  • less than 1 cup sugared cocoa
  • optional: powdered sugar

Method:

  • Preheat oven to 180°C static
  • Put floar, both cocoa, yeast, sugar in a bowl and mix
  • Add vegetable oil, milk and oranges. Mix at medium speed with an electric mixer until fluffy 
  • Bake at 180° for 40 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Cool in pans on wire racks for 10 minutes; remove from pans, and cool completely 
  • Sprinkle with powdered sugar if you like
  • Buon Appetito Smile

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