Continua la serie di ricettine per le nostre colazioni invernali, durante le quali coccolarsi con un po’ di dolcezza (anche se questa torta non è dolcissima, io non amo le torte dolcissime!) / Another cake for winter breakfast, for cuddling us with a little bit of sweetness (also if this cake isn’t too much sweet, I don’t like too sweetie cakes!) … For the english version please see below…
Ingredienti:
- 350 gr farina
- 50 gr zucchero
- 250 ml latte
- 3 arance (succo e scorza grattugiata)
- 80 ml di olio di semi
- 1 bustina di lievito
- 30 gr cacao amaro
- 70 gr cacao dolce
- zucchero a velo (facoltativo)
Procedimento:
- Accendere il forno in modalità statica a 180 gradi
- Setacciare la farina con il lievito ed I due tipi di cacao, aggiungere zucchero, ingredienti liquidi ed infine il succo e la buccia delle arance
- Frullare bene con le fruste elettriche, finchè non risulta un composto liscio, cremoso e mediamente liquido
- Infornare per 40 minuti
- Se vi piace spolverate con zucchero a velo
Ingredients:
- 2 1/2 cup flour
- 1/4 cup sugar
- 1 cup milk
- 3 oranges (juice and rind)
- 80 ml vegetable oil
- 16 gr yeast
- less than 1/2 cup not sugared cocoa
- less than 1 cup sugared cocoa
- optional: powdered sugar
Method:
- Preheat oven to 180°C static
- Put floar, both cocoa, yeast, sugar in a bowl and mix
- Add vegetable oil, milk and oranges. Mix at medium speed with an electric mixer until fluffy
- Bake at 180° for 40 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Cool in pans on wire racks for 10 minutes; remove from pans, and cool completely
- Sprinkle with powdered sugar if you like
- Buon Appetito
Questo accostamento è delizioso!!!
RispondiEliminaDevo provarla assolutamente *.*
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This looks scrummy. I'm going to try it next weekend. I'll let you know how it turned out.
RispondiEliminathank you Lisca
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